top of page

Ramon de Munck - Mijn verhaal

"In mijn zoektocht naar diepgang ervaarde ik het leven vaak als oppervlakkig."

Ik weet nog goed dat ik als kind altijd al allerlei levensvragen stelde. Ik wilde weten wat het leven betekende, wat er na het leven is, wat het nut van het leven is en wat ik hier kwam doen. Ik voerde regelmatig gesprekken met mijn moeder en toen ik zeven was adviseerde ik haar al om groot te denken! Ook dacht ik als kind dat je als volwassene ‘af’ was. Ik dacht dat je als volwassene alwetend was, perfect was en alles kon. Maar toen ik zelf volwassen werd kwam ik erachter dat er nog een hoop onduidelijk was en dat ik nog steeds niet wist hoe alles zat.

Zo ontstond mijn drang naar kennis en wijsheid. En de zoektocht naar je eigen volmaaktheid, om die persoon te zijn die we allemaal willen zijn. Op zoek naar een bepaalde eenheid in jezelf. Zonder je filters, maskers, compensatiegedrag, overlevingsmechanismen en twijfels. Zodat je gewoon veilig, open, spontaan en echt jezelf kunt zijn. Ik ging ook steeds meer boeken lezen (over psychologie, filosofie, spiritualiteit ,wetenschap en persoonlijke ontwikkeling) en ik voerde diepe gesprekken met mijn spirituele opa die boeken schreef over de ontwikkeling van de mens.

Loopbaan llifecoach Haarlem online amste

In mijn filosofische en psychologische zoektocht kon ik niet altijd de aansluiting vinden met school. Ik had moeite met de reguliere, gebaande paden omdat ik altijd al op zoek was naar mijn eigen pad. Ik moest van de gebaande paden afwijken zodat ik de juiste weg kon vinden! De beste healer is de gewonde healer. Ik ben dan ook in mijn pubertijd vaak verward geweest omdat ik me afvroeg waar dit leven goed voor was of waar ikzelf goed voor was. Ik kon me flink nutteloos en waardeloos voelen omdat ik nog geen duidelijk doel had. Dit verdoofde ik graag met allerlei afleidingen zoals feesten en vrienden.

Misschien was dit ‘escapisme’ of stond dit juist voor een ‘expeditie’ naar een gevoel van heelheid en avontuur. Door me te distantiëren van de status quo ging ik juist naar een wereld toe waar ik zelf wilde zijn. Het leek alsof ik ergens vandaan wilde gaan, maar ik wilde juist ergens naartoe gaan. Die eenheid en volmaaktheid. Die harmonie met jezelf en je omgeving.

Ik wilde van het gebaande pad af, op avontuur. Een eigen route nemen, want vooruitgang betekent niet altijd een rechte lijn. Ik maakte een spirituele reis in mijzelf om mijn eigen geluid te ontdekken en grotere levensvragen te beantwoorden. Juist door mijn zoektocht hoe je jezelf kunt integreren in je werkzaamheden, en door het zoeken naar waar je echt blij van wordt, kan ik anderen goed bij helpen met hun loopbaan en –levensloopvragen.

DSC005832_1.JPG

Door mijn eigen zoektocht is mijn vuur aangestoken om andere mensen in hun ontwikkeling te helpen. Mensen op hun eigen innerlijke reis te laten vertrouwen en de weg te wijzen op hun eigen pad zodat zij weer hun koers kunnen doorlopen. Vanuit deze basis ben ik toegepaste psychologie gaan studeren om hier concreet mee aan de slag te gaan. Om de menselijke geest verder te verkennen om zo ook mijzelf nog beter te leren kennen.

Al deze oude wijsheden en inzichten neem ik dan ook graag mee in mijn werk en levensloop. Mijn doel is dan ook dat jij die eenheid met jezelf en je omgeving vindt, omdat dit je veel voldoening schenkt.  

Daarom kijken we in mijn trajecten niet alleen naar je loopbaan, maar ook naar je levensloop om te zien wat zich nog meer in je mind afspeelt, wat je dromen zijn, waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt. Een holistische, allesomvattende manier waardoor er weer die eenheid is waardoor jij echt jezelf kunt zijn.

Mijn naam Ramon betekent vanuit de Indonesische oudheid ook zoiets als ‘de wijze raadgever’, een lotsbestemming waar ik graag aan werk. En mijn archetype/enneagramtype is de ‘ziener’, waarmee ik graag in contact sta met een bepaalde intuïtie. Door mijn sensitiviteit kan ik een ander helemaal in mij opnemen en zien wie jij werkelijk bent, waardoor jij jezelf beter begrijpt en nog meer van jezelf gaat houden! Ook ontdek je dan welk leven je écht wil leiden zodat je in lijn bent met jezelf en veel geluk, betere emoties, meer kracht en invloed ervaart waardoor je de beste versie van jezelf wordt! 

Mijn missie

Ik ben op deze wereld om mensen dichterbij zichzelf te brengen en hun te laten zijn wie ze werkelijk willen zijn (in hun levenswerk). Dit is belangrijk omdat het kwellend is om je eigen stem niet te horen en niet in lijn te zijn met jezelf want dan kan je je ware zelf verliezen. Ik kijk samen met jou hoe we jou zoveel mogelijk in je natuurlijke staat kunnen brengen, zodat je volledig vanuit jezelf je leven vorm kunt gaan geven. Zo ben je in elke situatie trouw aan jezelf en creëer je mogelijkheden die écht bij jou horen. Je geeft gehoor aan je eigen geluid en bent in harmonie met jezelf en je omgeving. Dit geeft kracht, zelfvertrouwen overvloed, geluk en rijkdom!

bottom of page