Re-integratiebegeleiding bij uitval & burn-out
Jobcoaching / jobcrafting / mobiliteit / coaching on the job / outplacement / werkgeluk / arbeidsfit / herstel

“Werk is de beste zorg” zeg ik weleens maar bij het hervinden van je werkbalans is begeleiding, werk(her)inrichting en zelfreflectie onmisbaar. Vanuit mijn werkervaring als loopbaanadviseur, re-integratiecoach, burn-out coach en jobcoach (o.a. bij de UvA en gemeente Haarlem) heb ik gezien hoe belangrijk het is om zowel kritisch naar de werkzaamheden te kijken alsmede het eigen handelen in het werk te belichten. Beseffen dat je mindset en gedrag verbeterd kan worden, de workload niet (meer) passend is of aangepast moet worden vergt moed en eerlijkheid. In mijn traject kijk je als coachee eerlijk en kritisch naar je (werk)situatie, zodat je leert om je werkgeluk te vergoten. Als je als kandidaat al burn-out of overspannen bent kijken we hoe je weer veilig aan het werk kan en hierin herstelt. Als je in een vroeg stadium bent uitgevallen werken we eraan dat je niet daadwerkelijk overspannen of burn-out raakt.

Persoonlijke ontwikkeling en het zelfbewustzijn is belangrijk binnen ons traject, zodat je op een gezonde manier met het werk omgaat en nóg weerbaarder wordt. Denk hierbij aan leren grenzen aangeven, duidelijke kaders van het werk scheppen, omgaan met faalangst en perfectionisme, tijdig om hulp leren vragen, helderheid geven over wat je nodig hebt van je omgeving en effectief rust nemen om op te laden. De psychologische 'gedragspatronen' komen aan bod (bv. perfectionisme, faalangst of pleasen). zodat de relatie met jezelf en het werk wordt verbeterd voor een gezonde, gebalanceerde en zelfbewuste werkkring.

Jobcrafting en coaching on the job

In mijn re-integratie begeleiding/coaching kijken we samen naar de dagindeling en alle taken die je hebt en nog op je af gaan komen. Hierdoor blijf je eigenaar van je ontwikkelproces en leer je gebalanceerd omgaan met je werksysteem, energiehuishouding en psychologische gedragspatronen Het woord craften zegt het al, je bouwt aan een prettig werksysteem waarin jij je potentieel kan benutten en je werkgeluk kan hervinden. Dit doe je samen met je leidinggevende, collega’s en coach. 

 

Wat is het resultaat van dit re-integratietraject? 

Het resultaat van dit traject is: helderheid, focus en verantwoordelijkheid. 

Helder: Wie ben ik, (persoonlijkheid matchen met werkkring), wat kan ik (workload, competenties, ontwikkelpunten), wat wil ik (duurzame ontwikkeling, loopbaanstappen), wat heb ik nodig en hoe ga ik dat doen? 

Focus: op eigen taken, op eigen ontwikkeling en een duurzame uren opbouw.

Verantwoordelijkheid: persoonlijk leiderschap, groei in eigen gedrag/mindset (leren nee zeggen, grenzen bewaken en zelfzorg) 

 

Waarom coaching voor je werknemer? 

Voor de werkgever is het belangrijk om coaching in te zetten en zo een dossier op te bouwen, zodat er voldoende bewijslasten worden gevormd voor betrokken partijen zoals UWV. Zeker als er sprake zal zijn van langdurig uitval. We vinden het daarnaast natuurlijk allemaal belangrijk dat de werknemer gezond en gelukkig is in diens werkkring. Vaak is er ook een jaarlijks ontwikkelbudget beschikbaar vanuit de werkgever om een diverse ontwikkeldoelen te werken.

 

Hoe werkt re-integratiebegeleiding? 

Als kandidaat heb je bij een re-integratietraject om de 2 weken een gesprek, voor een periode van 4 maanden. Dit komt neer op een traject van 8 coachingssessies. Daarbij wordt een persoonlijk logboek door de coachee bijgehouden, met hierin de urenopbouw, leerdoelen en zelfreflectie. Ook wordt een (tussentijdse) rapportage bijgehouden en is er 2 uur beschikbaar voor overleg met de werkgever. Werken op afstand is mogelijk via bv. ZOOM. Fysiek afspreken kan op de werkplek of op mijn kantoor in Haarlem. Een traject op maat is ook mogelijk. 

 

Kosten van een re-integratietraject

Voor dit re-integratietraject wordt een bedrag gerekend van €1750,- Inclusief 8 coachsessies, op maat gemaakte coachingsopdrachten, bijgehouden logboek, 2 uur overleg met werkgever(s) en een tussen -en eindrapportage. 

PS: Voor specifieke wensen of vragen kan je mij gerust benaderen. Ik kijk er naar uit om met je samen te werken!