top of page

Loopbaancoaching voor medewerkers 

#talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid,  personeelsbehoud, performance management, van werk naar werk, re-integratiebegeleiding, uitval, burn-out, jobcrafting, coaching on the job, outplacement & mobiliteit, mentaal welzijn, werkgeluk!

energie krijgen van werk reintegratie coach haarlem.jpeg

Coaching & advies voor medewerkers 

Personeel komt en gaat en je hebt tevreden en ontevreden werknemers. De meeste medewerkers willen een helder toekomstperspectief en zich blijvend ontwikkelen. In 2022 staan helaas veel medewerkers al met één been buiten de organisatie, om te kijken welke kansen zij nog meer hebben op deze krappe arbeidsmarkt. 

 

Werkgeluk is de optelsom van autonomie, competentie en betrokkenheid (zelfdeterminatietheorie). Dit zijn drie belangrijke waarden die het welzijn van uw medewerker voorspelt. Als BSc psycholoog en loopbaanadviseur vind ik het belangrijk dat iedereen gemotiveerd, zelfbewust en mentaal gezond werkt en ik draag hier graag aan bij. De voorwaarde hiervoor is dat er veiligheid heerst en dat de medewerker gestimuleerd, geïnspireerd en veerkrachtig blijft.

Maar wat gebeurt er als de medewerker minder lekker in de wedstrijd zit? De functie is ontgroeid? Uitvalt? Of al met een been buiten staat? Dit heeft direct invloed op de bedrijfsdoelen en prestaties.

Aangeboden loopbaantrajecten (op maat n.a.v. intakegesprek)

  1. Re-integratiebegeleiding: gericht op herstel tijdens uitval (burn-out, overspanning, psychische klachten) (8 sessies inc 2u. werkgeversoverleg) 

  2. Arbeidsmobiliteit: Wat wordt je volgende stap voor duurzame inzetbaarheid?  Outplacement/ werk naar werk/ mobiliteitsbegeleiding. (8 sessies inc. 2u. werkgeversoverleg)

  3. Coaching: Talentontwikkeling/ performance management/ persoonlijke ontwikkeling/ mentaal welzijn (+/- 8 sessies inc. 2u. werkgeversoverleg)

Video: Ramon de Munck over loopbaantrajecten voor bedrijven en medewerkers

1: Re-integratiebegeleiding

Voor de werkgever is het belangrijk om begeleiding in te zetten als er sprake is van een uitgevallen medewerker, om zo een dossier op te bouwen, zodat er voldoende bewijslasten worden gevormd voor betrokken partijen zoals UWV. Zeker als er sprake zal zijn van langdurig uitval. 

Mentaal welzijn heb je als werkgever hoog in het vaandel staat. Helaas vallen mensen toch geregeld uit door stress-gerelateerde klachten zoals burn-out. Een maatschappelijk probleem waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. Het kan zijn dat de situatie op het werk om aandacht vraagt maar ook kunnen privézaken tot chronische stress leiden. Ik coach dan ook op loopbaan én levensloop. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, omdat er ook psychologische gedragspatronen aan ten grondslag liggen. Denk hierbij aan; grenzen aangeven, pleasen, bewijsdrang, faalangst en perfectionisme. De relatie tussen de medewerker en diens werkkring wordt in mijn traject verbetert voor gezonde, gebalanceerde en zelfbewuste medewerkers.

Hoe werkt re-integratiebegeleiding? 

Als kandidaat heb je bij een re-integratietraject om de 2 weken een gesprek, voor een periode van 4 maanden. Dit komt neer op een traject van 8 coachingssessies. Daarbij wordt een persoonlijk logboek door de coachee bijgehouden, met hierin de uren opbouw, leerdoelen en zelfreflectie. Ook wordt een (tussentijdse) rapportage bijgehouden en is er 2 uur beschikbaar voor overleg met de werkgever. Werken op afstand is mogelijk via bv. ZOOM/Teams. Fysiek afspreken kan op de werkplek of op mijn kantoor in Haarlem. Een traject op maat is ook mogelijk.

2: Arbeidsmobiliteit

Het is van belang kritisch te kijken of het juiste poppetje nog wel op de juiste plaatst zit. Arbeidsmobiliteit is namelijk een belangrijke voorspeller voor professionele ontwikkeling en werkgeluk. Door helderheid in eigen kwaliteiten, valkuilen en drijfveren komt de medewerker eerder in beweging. Mocht de werkdruk, workload of werkinrichting een punt van aandacht zijn, dan kan dit middels jobcrafting worden aangepast aan de capaciteiten van de medewerker, om verzuim te voorkomen of te reduceren en natuurlijk om het werkgeluk te handhaven. Andersom kan de conclusie hiervan ook een aanleiding zijn de medewerker te adviseren voor een nieuwe (beter passende) werkkring. 

Outplacement/ van werk naar werk is ook een mogelijkheid binnen mijn diensten. Vaak wordt een transitievergoeding gebruikt, of wordt het al aangeboden bij een vaststellingsovereenkomst, voor het aanbieden van een loopbaancoachingstraject, zodat de medewerker goed aansluit op de volgende functie. 

3: Coaching en psychologische gespreksvoering 

Elke medewerker loopt weleens tegen (kleine of grote) uitdagingen aan. Soms is er ruimte voor verbetering of functioneert de medewerker minder naar behoren. Dit kan verschillende redenen hebben vanuit de werk of privésituatie. Het begint bij herkennen en erkennen van gedrag, motivatie, mindset en functioneren. Vervolgens kijken we hoe de situatie constructief verbeterd kan worden. Diverse (negatieve) gedachtepatronen liggen ten grondslag aan stressklachten, lastige emoties of veranderend gedrag op het werk. Persoonlijk leiderschap is hierbij belangrijk zodat de medewerker zelfbewust en adequaat omgaat met obstakels en lastige situaties.   
 

Coaching kan echter ook gezien worden als een APK. We kijken kritisch naar vragen als: waar sta ik nu? Waar wil ik naartoe en hoe ga ik dat doen? Wat zijn mijn ontwikkel -en leerpunten? Hoe ga ik om met lastige gesprekken, collega's, verandering, nieuwe taken en lastige kwesties binnen het privéleven? Laat je interne motor draaien! 

Review: De Munck Coaching

De munck coaching haarlem amsterdam review.png

Voor wie? 
Mijn loopbaantrajecten zijn voor alle medewerkers. Ik heb met name een passie voor jongvolwassenen (20-39jaar). Millenials en Gen-Z hebben een andere mentaliteit dan oudere generaties waardoor werkgevers soms moeite hebben hen te binden, boeien en begeleiden. Ook mogen Millenials en Gen-Z best wat worden bijgebracht qua werkethiek, skills, mindset en persoonlijke ontwikkeling, zodat hun potentieel goed uit de verf komt. Ik ben expert in deze doelgroep en sluit goed aan bij hen, waardoor ik hen de juiste begeleiding geef en werkgevers adequaat adviseer.  

 

Wat zijn de resultaten van mijn loopbaantrajecten

Resultaat is: helderheid, focus en verantwoordelijkheid. 

  1. Helder: Wie ben ik, (persoonlijkheid matchen met werkkring), wat kan ik (workload, competenties, ontwikkelpunten), wat wil ik (duurzame ontwikkeling, loopbaanstappen), wat heb ik nodig en hoe ga ik het aanpakken? 

  2. Focus: op eigen taken, op eigen ontwikkeling en bij uitval een duurzame uren opbouw.

  3. Verantwoordelijkheid: persoonlijk leiderschap, groei in eigen gedrag/mindset (leren nee zeggen, grenzen bewaken en zelfzorg) 

Visie en missie van de Munck Coaching

Als BCs psycholoog en loopbaancoach begeleid ik personen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. In mijn werk vind ik het belangrijk de authentieke kracht van de gecoachte te activeren. Het is mijn talent het talent in de ander te zien en concreet te vertalen naar de werkkring en arbeidsmarkt. Mijn enthousiasme haal ik uit de resultaten die ik haal door de gecoachte bewust te maken van het eigen denken, voelen, handelen en wijze van communiceren én wat dat voor invloed dat heeft op jezelf en anderen.

 

Door gerichte methodieken, gesprekstechnieken en opdrachten groeit de gecoachte in zelfvertrouwen, zelfinzicht, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling. In mijn coachingstraject kijken we niet alleen naar je loopbaan, maar ook naar je levensloop. Zodat je niet alleen met een glimlach naar je werk gaat, maar ook het leven creëert dat je écht wilt leven.

 

Ik werk ik met heldere coachingsdoelen (aan de start van een traject) om daar na afloop op te rapporteren. Als BSc psycholoog en coach heb ik honderden mensen met voldoening en plezier gecoacht, en zette zij de juiste stappen in hun loopbaan.

Schermafbeelding 2021-12-27 om 15.00.21.png

Ramon de Munck
BSc psycholoog en loopbaancoach

35 jaar, uit Haarlem
0627090625
ramon@demunckcoaching.com

bottom of page