top of page

Creëer een loopbaan die jij wil tijdens de lockdown! Met deze 15 belangrijke tips.


Corona domineert ons leven, en omdat we zo makkelijk in een negatieve mindset komen tijdens de lockdown, wil ik jullie opbeuren met motiverende inzichten en tips. Hopelijk lukt het hierdoor beter om je hoofd erbij te houden, met lastige gevoelens om te gaan en een positief perspectief te vinden.


En geloof me, ik heb dit ook nodig! Soms voelt deze situatie uitzichtloos en is het lastig scherp en gefocust te blijven. Hoe moeilijk het ook is, dat gevoel mag er zijn, maar ondanks dat het moeilijk is... Laten we samen gestaag doorgaan en dichterbij onszelf komen!

1. (Ander) Werk zoeken: Tips en Tricks

 1. Medewerkers uit sectoren die momenteel op hun gat liggen, zijn hartstikke welkom in andere sectoren waar ze voor nieuwe uitdagingen staan. Zo kan je als eventplanner ook heel goed van waarde zijn op bv. een film set als (assistent) producer omdat je feilloos kan plannen, organiseren en coördineren. Of ben je als restaurant floormanager ook nuttig als supply chain manager in een wijngroothandel!

 2. Omdenken: Wil je dus switchen… zoek naar je ‘transferable skills’ en bedenk welke oplossing jij hiermee bent voor welke problemen binnen andere sectoren. En welke bedrijven, diensten of producten passen hierbij? Bv: als event planner, zorg ik voor structuur, overzicht en een juist draaiboek, zodat alle losse eindjes aan elkaar worden geknoopt en alles op rolletjes loopt op de reclame filmset.

 3. 70% van de banen wordt via het netwerk ingevuld van jouw toekomstige collega's. Dus zorg dat je in beeld bent en zorg dat je het eerste zicht krijgt op een open positie! Iedereen Zoomt, Teamt en LinkedInt anno nu. In contact komen met nieuwe werkgevers of toekomstige collega's was dus nog nooit zo laagdrempelig! Ook nog eens leuk om nieuwe mensen te leren kennen die jij weer aan vrienden kan koppelen die werk zoeken.

 4. 99% van de werkgevers in Nederland valt onder het MKB. Daar zijn niet altijd gelikte recruitment procedures of HR-afdelingen. Soms is er wél dringend behoefte aan extra personeel, maar heeft niemand tijd om een vacature op te stellen. Creëer zelf het werk, bel de directeur en zeg hoe je hem/haar kunt helpen.

 5. Er zijn tal van bedrijven en organisaties waar het nu minder mee gaat of juist veel beter. Maar ook deze werkgevers hebben geen idee waar het de komende maanden naartoe gaat. Zij willen dus flexibele krachten en meedenkende mensen in hun bedrijf of organisatie.

 6. Ben je momenteel aan het solliciteren? Verdiep je in de huidige uitdagingen van het bedrijf waar je solliciteert en presenteer jezelf als een oplossingen voor deze uitdagingen. Dit staat vaak niet in de vacatures.

 7. Het is niet alleen corona wat de arbeidsmarkt domineert (wel het nieuws). Ook de toenemende digitalisering biedt kansen. Achter veel deuren bij bedrijven vinden de meest geweldige innovaties plaats, worden mensen fanatieker en inventiever dan ooit tevoren. Altijd goed om je digitale (PC, ICT) skills uit te breiden om zo mee te groeien met de arbeidsmarkt.

 8. Corona is niet de enige uitdaging waar onze wereld voor staat. Welke uitdaging gaat jou aan het hart en hoe ga jij je inzetten om hier een bijdrage aan de leveren in de vorm van jouw (nieuwe) baan?


2. Je huidige werk werkbaar houden

 1. Spreek vaker met collega’s ook als er niks werkinhoudelijks te bespreken is. Gewoon om even bij te kletsen, je hart te luchten en de verbinding te verstevigen.

 2. Neem vaker korte pauzes om je mind te resetten. Even stretchen, bewegen, mediteren of wandelen. Zeker nu je meer achter de computer zit is dit fijn om te doen.

 3. Hou een dagboek bij van dingen die je energie geven en kosten. Zo kan je beter omgaan met je energiemanagement en je werkdag beter indelen.

 4. Zorg voor meer sociaal contact. Werk je bv. vooral met excel? Overleg met je werkgever of je voor bv. 4u/week klantcontact kan hebben. Hier kan je van opbeuren!


3. Mindset: Tips en Tricks:

 1. Besef dat het oké is om je vaker down te voelen in deze fase. Je bent niet alleen. Het zou gek zijn dat als al dat thuiswerken of aangepast werk geen invloed op je mentale gesteldheid zou hebben.

 2. Wat kan je doen om even uit deze sleur te komen? Pak een oude hobby op, leer een instrument spelen, leer nieuwe gerechten koken, ga zelf bier of kombucha brouwen, maak een extra lange wandeling, verdiep je in NFT’s, leer schilderen, maak een fotoboek van je oude foto’s of ga vrijwilligerswerk doen. Genoeg te doen om afleiding te zoeken én nieuwe energie te krijgen.

 3. Zelfvertrouwen boosten? Maak een lijst van 10 dingen waar je trots op bent voor afgelopen jaar. Lukt het niet om 10 dingen te vinden? Dan denk je te groot, schrijf er dan 20 op zodat je kleiner gaat denken ;) Maak ook een lijst voor 10 dingen waar je dankbaar voor bent.

 4. When you can't control what is happening, control the way you respond to it, that is where your real power is!


Meer gratis tips en inzichten? Ik nodig je uit om je ambitie, verlangens en motivatie voor 2022 te vertalen naar concrete stappen zodat ook jij je loopbaandoelen haalt. Hierdoor groei je in zelfvertrouwen, kracht en geluk! Meld je nu aan voor mijn:

Haal het beste uit je loopbaan met eenvoudige stappen!


Hopelijk helpen deze punten je in deze lastige situatie. Hou je goed en als je hulp nodig hebt (hulp durven vragen is een superpower!) met bovenstaande punten dan kan je mij direct bellen of mailen!

47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page