top of page

Hoe luister je naar je gevoel?

Wat houdt je tegen om bij jezelf te komen?


We vinden het soms zo lastig om bij ons-zelf te komen om vanuit daar te weten wat je wil, wie je bent en wat je te doen hebt je leven. Het wordt steeds lastiger om je hart te volgen in deze chaotische wereld.


Elke ochtend gaat de wekker en je pakt meteen je smartphone en krijgt hierdoor allerlei prikkels en stimuli van buitenaf binnen, waar we vervolgens op reageren. We zijn dan een kopie van de buitenwereld en steeds met allerlei zaken bezig behalve met onszelf. We lijden onszelf continu af.


Het is ook lastig om in stilte te zijn omdat je dan alleen met je gedachten en gevoelens bent. Wat gebeurt er in deze kalme stilte?


Je gaat jezelf tegenkomen!


En niet in de negatieve zin, zoals dit gezegde altijd wordt gebruikt. Jezelf tegenkomen mag juist een bron van inspiratie zijn! Een veilige plek binnen jezelf van waaruit je eerlijk en open naar je situatie kan kijken. Een plek waar je hart kan spreken en jij echt luistert.

De oplossing?


Die zit binnenin jezelf, door zonder afleiding in stilte met jezelf te zijn, zodat je vanuit dit open bewustzijn naar je eigen innerlijke stem kan luisteren die je inspiratie en wijsheid geeft. Inspiratie betekent ook letterlijk: zich van binnenuit openbaren. De stem van je hart is er altijd maar het is net als een triangel in een orkest, hij wordt altijd overstemd door alles en iedereen.


Durf te luisteren en vertrouw op je eigen geluid.


Because you just sound perfect as you are!


De life-Hack om je hart te volgen??


Is die er wel? Het is voor iedereen weer anders om in stilte te komen.


Wel is bewezen dat ons brein ‘s ochtend rustiger is dan na een drukke dag. En vanuit deze rustige alpha brein golf meer ontvankelijk is voor creatie, inspiratie en reflectie.

Voor de een werkt 10 min. meditatie, de ander een warme douche, weer een ander gaat wandelen maar je kan ook ademhalingsoefeningen doen.


Het gaat erom dat jij jezelf even ont-moet en durft te luisteren naar je binnenwereld. Zo simpel is het. Zonder alles te overdenken en analyseren, want dat belemmerd. En geloof mij, elke dag een momentje me-time inboeken gaat je geweldige resultaten opleveren! Niet pas ‘s avonds laat als je hoofd al vol zin maar het liefst in het eerste dagdeel!


Hulp nodig met belemmerende gedachtes en gevoelens die je tegenhouden? Dan is coaching misschien wel wat voor jou zodat je nog meer in je potentie staat en je hartsverlangen volgt.
9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page