top of page

Hoe Mark zich op zijn sollicitatie voorbereidde. Tips & Trics!

Mark had altijd al gehoopt om een carrière te maken als Product Owner bij Earth-Soap, een bedrijf dat duurzame en milieuvriendelijke reinigingsproducten ontwikkelt. Dus toen hij hoorde dat er een vacature was, besloot hij meteen te solliciteren.

Maar hij wist dat het sollicitatiegesprek een grote uitdaging zou worden. Daarom besloot hij om de Munck Coaching in te schakelen om zich voor te bereiden. Met de hulp van zijn coach heeft hij zijn persoonlijke verhaal gevormd, waarbij hij de nadruk legde op zijn ervaring met het ontwikkelen van duurzame producten en zijn passie voor milieubescherming. Hij had ook zorgvuldig zijn CV en sollicitatiebrief opgesteld, zodat deze aansloot bij de functie en de visie van het bedrijf.


Naast de voorbereiding met de coach, had Mark ook gebeld met de HR-afdeling van Earth-Soap om enkele goede vragen te stellen over de functie en het bedrijf. Hierdoor had hij al een streepje voor tijdens het gesprek, omdat hij al enig inzicht had in de verwachtingen van Earth-Soap.


Tijdens het sollicitatiegesprek was Mark zelfverzekerd en professioneel en had zijn verhaal klaar. Helaas maakte hij een blunder tijdens het gesprek. Hij verwarde de naam van het bedrijf met die van een concurrent. In plaats van te corrigeren, besloot hij er een positieve draai aan te geven door te laten zien dat hij zich goed had verdiept in de branche en ook andere bedrijven in de sector kende. Hierdoor liet hij zien dat hij zich serieus had voorbereid en geïnteresseerd was in de branche, wat positief werd opgevat door de sollicitatiecommissie.


Gelukkig had Mark ook een aantal goede antwoorden gegeven op de vragen van de interviewer en had hij een goede aansluiting gevonden met de mensen aanwezig tijdens het gesprek. Hierdoor werd hij uiteindelijk aangenomen als Product Owner bij Earth-Soap.


Mark's succes laat zien hoe belangrijk voorbereiding is voor een sollicitatiegesprek. Dit betekent niet alleen het opstellen van een goede CV en sollicitatiebrief, maar ook het doen van onderzoek naar de organisatie, het oefenen van een gesprek met een coach en het stellen van goede vragen. Het is ook belangrijk om zelfverzekerd en professioneel te zijn, maar ook om eerlijk te zijn over eventuele fouten. Hoe Mark zich voorbereidde op zijn sollicitatie bij Earth-Soap als Product Owner was een goed voorbeeld van hoe je jezelf op de beste manier kunt presenteren. Hieronder geef ik enkele tips voor wie zich ook wil voorbereiden op een sollicitatiegesprek.


Tips voor het solliciteren:

  1. Doe onderzoek naar de organisatie waar je solliciteert. Zo kun je laten zien dat je geïnteresseerd bent in de functie en de bedrijfscultuur.

  2. Oefen een gesprek met een coach of vriend. Hierdoor kun je je verhaal oefenen en feedback krijgen.

  3. Stel goede vragen aan de HR-afdeling over de functie en het bedrijf. Hierdoor toon je interesse en krijg je een beeld van de verwachtingen.

  4. Zorg dat je CV en sollicitatiebrief aansluiten bij de functie en de visie van de organisatie.

  5. Wees zelfverzekerd en professioneel tijdens het gesprek.

Door deze tips op te volgen, kun jij net als Mark een succesvolle sollicitatie afleggen en een positieve indruk achterlaten bij de werkgever. Ik help je graag met voorbereiden!

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page