top of page

Wat is loopbaancoaching nou precies?

Wat is loopbaancoaching precies?

Je bent op mijn website omdat je interesse hebt in coaching en loopbaan. Je wil weten wat het precies inhoudt en wat je eraan hebt. Ik leg je dat graag uit.


Loopbaancoaching is een proces waarbij je met een coach samenwerkt om te groeien in je loopbaan en je leven te verbeteren. Het is gericht op het ontdekken van je passies, vaardigheden en doelen, en het aanpakken van persoonlijke belemmeringen die je tegenhouden bij het bereiken van je potentieel.


Er zijn veel voordelen aan het volgen van een loopbaancoachingstraject. Hieronder een aantal belangrijke:

  • Meer bewustzijn: Door de hulp van een coach, krijg je meer inzicht in jezelf en in wat je echt wilt. Je leert je eigen motivatie, vaardigheden en doelen beter begrijpen. Dit kan je helpen bij het maken van bewuste keuzes voor je loopbaan.

  • Zelfvertrouwen: Door het aanpakken van persoonlijke belemmeringen, kun je jezelf meer zelfverzekerd voelen. Dit kan je helpen bij het solliciteren, het onderhandelen over je salaris of het aangaan van een nieuwe uitdaging.

  • Meer succes: Door je doelen helder te hebben en te werken aan persoonlijke groei, kan je meer succes behalen in je werk.


Hoe werkt een loopbaancoachingstraject?

Een loopbaancoachingstraject bestaat uit meerdere sessies met een coach. Tijdens deze sessies, zal de coach je helpen bij het identificeren van je doelen en het aanpakken van persoonlijke belemmeringen. De coach zal ook met je werken aan vaardigheden zoals zelfmarketing en het formuleren van je unieke ‘verkoopargumenten’ tijdens een sollicitatie. De sessies kunnen face-to-face of via videobellen plaatsvinden en de duur van het traject hangt af van de specifieke situatie van de persoon. Maar meestal zijn er 6 sessies nodig.


Wanneer betaalt je werkgever de coach voor loopbaanbegeleiding?

"Er zijn ook situaties waarbij je werkgever betaalt voor een loopbaancoachingstraject. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je werkgever je wil ondersteunen bij het ontwikkelen van specifieke vaardigheden of het bereiken van bepaalde doelen. Het is belangrijk voor de werkgever om te investeren in de groei en ontwikkeling van zijn medewerkers, omdat dit kan leiden tot een grotere werktevredenheid, meer productiviteit en een lagere werknemersverloop. Het is ook belangrijk voor de werknemer om deze kans te grijpen, omdat het kan leiden tot groei in je carrière en persoonlijke ontwikkeling.


Het gesprek aangaan met je leidinggevende over een loopbaancoachingstraject kan beginnen met het uiten van je interesse en het benoemen van je specifieke doelen. Je kan ook voorstellen om samen met je leidinggevende een coach te zoeken die aansluit bij jouw specifieke situatie en doelen. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit een investering is in zowel de groei van de werknemer als de groei van het bedrijf.


Tijdens een loopbaancoachingstraject in samenwerking met de werkgever kunnen de specifieke doelen van zowel de werkgever als de werknemer besproken worden. Hierbij kan er gekeken worden naar hoe de werknemer zijn/haar vaardigheden en doelen kan verbeteren, hoe persoonlijke belemmeringen aangepakt kunnen worden, hoe de werknemer zich kan profileren binnen de organisatie en hoe unieke verkoopargumenten voor sollicitaties geformuleerd kunnen worden."


Wat zijn de resultaten van een loopbaancoachingstraject?

De resultaten van een loopbaancoachingstraject kunnen variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van hun specifieke situatie en doelen. Veel mensen ervaren een verbetering in hun werktevredenheid, een groter zelfvertrouwen, een duidelijker beeld van hun doelen en vaardigheden en een betere balans tussen werk en privé. Als je op zoek bent naar loopbaanadvies of hulp bij het ontdekken van je doelen, is loopbaancoaching een goede optie. Door het werken met een coach, kun je meer bewustzijn en zelfvertrouwen verkrijgen, en uiteindelijk meer successen behalen in je loopbaan.


Loopbaancoaching kan een waardevolle investering zijn in uw carrière en uw leven. Dus als u op zoek bent naar verandering of groei in uw loopbaan, dan ben je van harte welkom in mijn loopbaancoachingstraject. Plan een vrijblijvende intake of maak mijn gratis loopbaantest.


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page