top of page

Maak betere keuzes, luister naar je lichaam en ga opzoek naar feedback!

GA OPZOEK NAAR FEEDBACK


Als we twijfelen, de koers kwijt zijn, verloren zijn of voor moeilijke beslissingen staan hebben we de neiging uit te stellen, weg te duiken, onszelf af te leiden/ verdoven of vast te houden aan routine. We willen mentaal alles graag voorspellen, onder controle houden en uitdenken maar vergeten dan vaak ons lijf. Je lijf geeft waardevolle informatie als je goed luistert, zodat je betere beslissingen maakt en trouw bent aan wie je echt bent, zodat je gelukkiger leeft.


Ga jij voor groei en zingeving?


Zoek dan de weerstand op door nieuwe en spannende dingen te proberen en je krijgt direct feedback van je omgeving. Waag de sprong in het diepe. Zo leer je wie je bent, wat je wil en wat je kan! Maar nog belangrijker je krijgt feedback van je eigen lijf. Je lijf is wijs. Wist je bv. dat je darmen ook een soort hersenfunctie hebben?


Emoties geven direct feedback op wat je denk, gelooft, meemaakt en doet! Maar we stoppen emoties maar al te graag weg...


Bang om te voelen sluiten we ons hart af. “Het voordeel daarvan is dat je niet meer geraakt kan worden, het nadeel ervan is dat je niet meer geraakt kan worden” (zoals #Tibor Olgers zo mooi zegt). Durf open te staan voor jezelf!


Ervaar het!


Veel mensen zitten vast in een baan of willen een switch, maar gaan alles eerst voorspellen en uitwerken in hun hoofd. Maar je kan zulke problemen niet alleen met je hoofd oplossen. Vergeet je lijf niet! Kom in beweging, ga meemaken en je krijgt direct feedback van je lijf. Ga netwerken, doe mee aan een open dag/inhousedagen, bel eens met de vacaturehouder en ervaar!


Kom uit je hoofd en maak het fysiek mee!


Gaat het stromen en tintelen als je bij een nieuwe werkomgeving kennismaakt? Dan zit je waarschijnlijk goed. En wie weet is deze omgeving wel totaal iets anders dan je altijd gewend bent in je loopbaan. Heb je afkeer, onrust of spanningen? Wees dan waakzaam en kijk eens verder. Vertrouw dus op je gevoel, het is immers van jou!


Je eigen geluid horen in een wereld vol ruis!?


De ‘valkuil’ is dat we niet meer luisteren naar onszelf omdat we altijd afgeleid en overprikkeld zijn in deze wereld vol ruis! Niet voor niks dat meditatie zo in opkomst is. Je moet eerst vanuit rust tot jezelf komen, wil je echt goed kunnen luisteren naar je eigen geluid! Klaar om gehoor te geven aan je geluid? Ik hoor je! Mail mij om te vrijblijvend sparren :)


42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page