top of page

Vergelijk je carrière eens met een ei om je gouden kern te vinden!

50% van de mensen kijkt bij het maken van loopbaankeuzes vooral naar hun kwalificaties en werkervaring. Hierop baseren zij hun toekomstige loopbaankeuzes omdat dit een bekende en veilige route is. Toch zegt 50% van de werknemers iets anders te willen doen als zij de kans hadden. Je wil wel iets anders doen maar weet niet goed hoe.


Oké terug naar het ei. Een ei heeft een schil wat een vruchtbare binnenkant beschermd.

De Schil staat voor alle dingen die we hebben gedaan (onze zichtbare buitenkant). Deze buitenkant staat voor onze prestaties, werkervaring, cv, opleidingen, cursussen etc. We zijn zo gehecht aan deze schil dat het onze identiteit en status wordt. We worden ons werk en ons werk vormt onze identiteit! Het is daarom moeilijk te veranderen, want loslaten doet pijn.


Een ei bestaat niet alleen uit een schil. Het echt goede spul zit binnenin het ei en je moet dan eerst de schil openbreken. Want ‘binnenin’ zit de gouden kern. Dit staat voor wie je echt bent. Je verlangens, je dromen. In de gouden kern zit levenslust, je DNA, je blauwdruk en daar zit datgene wat jou uniek maakt!


Alles kan weggenomen worden van je schil; je status, prestaties, kwalificaties, identiteit en je salaris. Je kan van de een op de andere dag je baan verliezen. Wat blijft er dan nog van jou over? Gelukkig kan je je essentie niet weghalen, want dat is wie je echt bent. En hier ligt je werkgeluk en zingeving. In de binnenkant van het ei, maar om hier te komen moet je soms even je schil doorbreken!


Als je dit leest als jongvolwassenen ben je opzoek naar werkgeluk en zingeving. Zingeving komt niet van wat je doet. Het komt ervan wie je wordt terwijl je dat doet. Waarom je de dingen doet die je doet, je intenties, daar komt geluk en plezier vandaan als je dit goed match met een baan. Veel klanten van mij willen bv. een maatschappelijke bijdrage leveren en impact maken zodat hun omgeving een stukje mooier en duurzamer wordt.


Wil je ook je gouden kern vinden? Durf jij ook je schil af te pellen om daar te komen? Stuur mij een ‘dm’ en kruip uit je ei!15 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page