top of page
Studiekeuze haarlem tussenjaar studieloopbaan.png

Binnen 3 studiekeuze-sessies een gemotiveerde en bewuste studiekeuze!

Voor eindejaarsleerlingen (MAVO, HAVO & VWO) en tussenjaar studenten!

"Ik help leerlingen hun eigen geluid ontdekken in een wereld vol ruis!

Klaar om gehoor te geven aan je eigen geluid?" 

Welkom! Mijn naam is Ramon de Munck, 34 jaar en al 7 jaar expert op het gebied van loopbaan en studiekeuze. Ik vertel je graag meer over het maken van een bewuste studiekeuze. 

Schermafbeelding 2021-12-27 om 15.00.21.png

TIP: Doe de gratis studiekeuze-check en check hoe bewust jij bent in je studiekeuze (ook in te vullen als ouder!) 

studiekeuze inhoud.png

Studiekeuze is een hele studie! 

Het kiezen van een studie is een beslissende en belangrijke mijlpaal in je leven! Uit cijfers van de onderwijsinspectie blijkt dat van de studenten die stoppen met hun opleiding, 50 procent aangeeft dat dit het gevolg is van een verkeerde studiekeuze. Tevens blijkt dat bijna 70 procent van de scholieren die hun middelbare school afronden, zegt dat ze moeite hebben met het maken van een studiekeuze.

"Een verkeerde studiekeuze levert niet alleen vertraging op maar ook een hogere studieschuld."

Uiteraard leer je altijd wat bij, maar het geeft kracht en motivatie als je lekker op je plek zit en jezelf kan zijn in je studie. Ik weet nog goed dat ik zelf moest kiezen tussen honderden studies.  En ik heb ook vaker 'verkeerd' gekozen'. Het is nu mijn missie dat zoveel mogelijk leerlingen bewuste studiekeuzes maken, zodat zij die fouten keuzes niet meer maken. Bij het maken van een studiekeuze kijk je vaak wat je vrienden doen of wordt je beïnvloed door populaire mensen op social media.

"Temidden van al deze ruis, meningen en prikkels (om de leerling heen) sneeuwt je eigen 'geluid' en innerlijk kompas onder."

 

Je vrienden hebben hun passie al gevonden en jij wil dat ook, het liefst vandaag nog! Je wil trots zijn op wat je gaat doet en gaan doen wat echt bij je past! Maar je weet echter niet waar je moet beginnen, wat te kiezen en stelt het uit. Ik biedt je helderheid en vergroot je zelfkennis, zodat je een bewuste studiekeuze maakt! En dat allemaal binnen 3 sessies (inc. zelfanalyse opdrachten met bewezen effect)!

"Investeer in de juiste studiekeuze en in de persoonlijke ontwikkeling, zodat je kind met motivatie en plezier aan de volgende stap in zijn/haar studieloopbaan begint!"

Een studiekeuze traject kost €350 inc. adviesrapport, zodat je voor 1 mei een goede studiekeuze maakt. 

Dit adviesrapport is allereerst voor de leerling zelf maar ook voor de ouders om je kind nog beter te leren kennen op het gebied van talenten, persoonlijkheid, kernwaarden, valkuilen, ontwikkelpunten, toekomstperspectief en professionele drijfveren. De leerling zal uiteraard zelf meewerken aan het tot stand brengen van dit rapport, zodat dit een gezamenlijk eindproduct is. 

Zet vandaag nog een stap zodat je 'morgen' fluitend naar je studie gaat! 

Boek hieronder direct een vrijblijvende intake (met ouder of leerling, of beiden).

Hierin maken we kennis, kijken we of er een match is en leg ik mijn werkwijze uit. 

Ik kijk er naar uit je/jullie te mogen ondersteunen en adviseren!

Hartelijke groet,

Ramon de Munck

Toegepast Psycholoog, Loopbaanadviseur & Studiecoach.

bottom of page