top of page

5 stappen om je loopbaandoelen wél te behalen! De magische formule.

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022

In artikel vind je de magische formule om dingen voor elkaar te krijgen en 5 concrete stappen om je (carrière) doelen snel en effectief te halen!

Getting things done!

We houden er allemaal van. Maar het lukt zo weinig. 60% van je doelen en voornemens sneuvelt of worden onnodig uitgesteld. Maar voor jou die dit soort lange artikelen leest, heb ik hoop.

We hebben allemaal de intentie om gezonde, belangrijke en zinvolle stappen te zetten maar de acties die hierbij horen blijven vaak uit. Je weet vaak niet waar te beginnen en bent vaak overprikkeld, overweldigd en veelal afgeleid. Gelukkig is er een hele simpele formule voor het behalen van je doelen. Komt ie!

Intentie + actie = resultaat!

Voorbeeld:

Persoon x: Mijn intentie is een nieuwe baan waarin ik een actieve bijdrage aan de maatschappij lever. Ik wil strijden voor sociale ongelijkheid. Actie = De komende 30 dagen 10 x netwerken met NGO’s, Stichtingen en overheidsinstanties. Resultaat = 8 leuke connecties, 2 afhakers, 1 nieuwe vriend, 5 nieuwe bedrijven getipt gekregen die ik ga spreken, 2 x mogen solliciteren en 1x uitgenodigd voor een volgend sollicitatiegesprek! Waar gaat het vaak mis? Allereerst haken we vaak af als we niet direct resultaat hebben, niet binnen een week die beloofde 5 kilo afvallen, niet binnen een dag een geweldige vacature vinden, niet na 1 x solliciteren die droombaan krijgen of niet binnen enkele swipes de prins(es) op het witte paard vinden. Let op: intentie + actie = resultaat. Bevalt het resultaat niet? Dan ga je andere nieuwe acties proberen, net zolang je het gewenste resultaat hebt. Hoe ga je er wel mee om? De formule werkt vanuit de volgende oude wijsheid: Alle antwoorden vind je vanuit beweging! Niet door erover te analyseren in je monkey-mind. Want dan komen alle belemmerende gedachten vanzelf bovendrijven: “ik ben niet goed genoeg, ze zien me al aankomen, niemand zit op mij te wachten, ik doe het later wel, ik kan het toch niet en ik doe er niet toe”…. Wat werkt wel? Door naar buiten te gaan en in contact te komen met de wereld om je heen. Zo geeft je lijf direct belangrijke feedback. Bv. grote blij: “dit is gaaf, dit ga ik vaker doen, hier wil ik meer van weten!” Of: "Het voelt hier niet ok, dit is niks voor mij, wegwezen"!

De 5 stappen naar jouw succes!

Ben je klaar naar een volgende loopbaan of levensloop stap? Laten we de formule eens concreet toepasbaar maken in 5 praktische stappen, zodat je 10x sneller krijgt wat je wil in je loopbaan? 1: Most important: maak een backwards planning! Maak overzichtelijk wat er moet gebeuren vanaf je einddoel (eerste dag bij je droombaan) terug naar vandaag toe. Welke concrete tussenstappen vind je op je route?

Bv. cv updaten, LinkedIn job filter aanpassen, lijst maken met 20 toffe bedrijven en 20 toffe mensen, 10 netwerkgesprekken versieren via e-mail, een pitch schrijven van 500 woorden, een nieuwe profielfoto op LinkedIn, feedback vragen op mijn motivatiebrief, een cursus volgen over competenties en persoonlijke presentatie etc etc. 2: Ga elke week 1x netwerken. Netwerken werkt! Waarom? 1: Informatie op te halen van de functie/bedrijf. Past dit echt bij mij? 2: Om zelf zichtbaar te worden 3: om te oefenen met je persoonlijke profiel /pitch en 4: om verbinding aan te gaan met jezelf en de ander. 3: Ga naar inhouse dagen / open dagen / lunchpresentaties / carrièrebeurzen & career events van toffe bedrijven. Proef niet alleen van de lunch en koffie maar ook van de bedrijfscultuur. Je wil immers leuke like-minded collega’s waarbij jij je senang voelt. 4: Spreek je uit. Blijf dit doen. Spreek je uit op verjaardagen, spreek je uit op LinkedIn en laat andere mensen je helpen. Hulp vragen is niet zwak. Je staat juist sterk in je schoenen als je hulp durft te vragen en aanvaarden! Vraag bijvoorbeeld: “ik ben op zoek naar een functie als junior projectmanager om te werken aan maatschappelijk betrokken projecten, ik vind dat er veel ongelijkheid is in Nederland en daar wil ik wat aan doen”! 5: Evalueer en stel bij. Blijf stilstaan bij je intenties… wil je nog steeds hetzelfde of ga je bijsturen omdat je nieuwe inzichten hebt gekregen? Probeer niet consistent te zijn maar probeer ontvankelijk te zijn voor nieuwe inzichten en inspiratie. Blijf dicht bij je gevoel en luister naar de feedback die het leven je geeft. Belangrijk: Laat los wat niet werkt en pak vast waar je energie van krijgt! Hoe verder? Ik help je graag met je volgende stap. Je bent welkom voor een vrijblijvende intake en/of mijn workshop: ontsnap uit het twintigersdilemma. check www.demunckcoaching.com/ Succes met je geluk! Ramon de Munck - De Munck Coaching


15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page